mandag 28. mars 2016

På vårvandring i Roma

Den ene av fruene har vært i Roma i påsken. Det var godt med noen etterlengtede dager med sol og litt varme for oss som så sårt trenger en forsmak på vår og sommer. Å kjenne solstrålene varme i ansiktet på en Piazza med et glass rødvin og med god utsikt over folkelivet - det kjennes godt for en frossen kropp som lengter etter sol og varme.

Våren var absolutt i full gang i antikkens hovedstad, og for oss som har blomster i blikket var det masser av blomstrende herligheter å se på. Bare se på bildene under.

Her er et bilde av en blomsterkiosk midt i Roma - denne fant jeg på vei mot Piazza Venezia og Colosseum den første dagen i Roma. Slike blomsterkiosker skulle vi absolutt hatt i Norge også.

 Noen blomster klarer seg på alle steder. Her er Torskemunn i murveggen på Forum Romanum:
Dette blomstrende treet er også fra Forum Romanum. Fantastiske farger sammen med de imponerende ruinene fra maktsentrumet i keisertidens Roma:

En varebil har med seg en blomstrende vareleveranse i en liten gate i Trastevere. Måtte jo bare ta et bilde av denne bilen da jeg fartet forbi på vei til Vatikanstaten:

Borgheseparken anbefales for alle hageintersserte. Velholdt og nydelig park som sikkert viser seg fra sin fineste side om noen måneder. Også her er våren godt i gang, og det er mye fint å se på:I parken er det også en liten dam hvor du kan leie robåter. Virkerlig et sted hvor skuldrene kan senkes og hvor man kommer seg bort fra ståket i storbyen:


Denne lille herligheten stod i en potte ved inngangen til en liten café i parken:Magnoliaen fant jeg på en
gårdsplass på vei ned Via del Corso.
Ikke lenge før disse knoppene brister....

Herlig med Roma - og det gjorde veldig godt en forsmak på vår og sommer i Mars. Selv om det var litt hardt å komme hjem til sur vind og mye lavere temperaturer. Det var egentlig ganske fristende å snu flyet,dra tilbake og komme hit om en drøy måned når våren har kommet litt lengre også her hjemme...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar